webshop

Prijavi  Zaboravili ste lozinku? Prijava novog korisnika!
Login
 

Koja je godina?

 

 

 
Štedite li energiju u Vašem domu korištenjem štednih izvora svjetlosti?

Ne
Da
Što su to štedni izvori svjetlosti?

 
- banner1

Poznati stari oblik, nova tehnologija!

Ovaj stari oblik u sebi krije novu tehnologiju i naravno štedi Vašu energiju... [Pogledaj brošuru]

 • Poznati stari oblik, nova tehnologija!

  Poznati stari oblik, nova tehnologija!

  Ovaj stari oblik u sebi krije novu tehnologiju i naravno štedi Vašu energiju... [Pogledaj brošuru]

 • Lepeza LED proizvoda

  Lepeza LED proizvoda

  Konačno pristupačniji LED izuzetnog oblika i performansi...
  [Pogledaj brošuru]

 • Širenje metal halogenog asortimana

  Širenje metal halogenog asortimana

  Osim smanjenja velicine samoga izvora svjetlosti, širi se i asortiman...
  [Pogledaj brošuru]

 • LED rasvjetna tijela

  LED rasvjetna tijela

  Savršenije svijetlo, dugi vijek trajanja, manji troškovi...
  [Pogledaj brošuru]

... EU regulativa
 


Na sastanku Ekodizajn Regulatornog odbora, država članica EU stručnjaci podržali su prijedlog Europske komisije za regulaciju postupno ukidanje žarulje sa žarnom niti s početkom 2009 i dorade na kraju 2012.

Provođenjem reguliranja prelaska na štedne žarulje (energetski učinkovite), građani EU-a će spasiti blizu 40 TWh (otprilike potrošnju električne energije Rumunjske, odnosno 11 milijuna europskih kućanstava, odnosno ekvivalent od godišnje proizvodnje od 10 elektrana od 500 megavata), što
će dovesti do smanjenja od oko 15 milijuna tona emisije CO2 godišnje.


Detaljan plan provedbe regulative:

EU regulativa postupnog ukidanja izvora svjetlosti s žarnom niti (standardnih)

1 zahtjev se primjenjuje za sve bistre svjetiljke na grupi E, uklanjanje F i G klase sa žarnom niti i halogeni izvori svjetlosti u svim vatažama već u rujnu 2009.
Nakon prve faze, samo E-klase izovra svjetlosti sa žarnom niti ostaje dostupan u nekim vatažama, također dok se postupno ne ukinu do rujna 2012.
2 Posebni halogeni izvori svjetlosti će se tražiti da budu najmanje klase C, svi drugi bistri izvori svjetlosti morat će biti najmanje klase B.
3 Samo posebni halogeni izvori svjetlosti mogu biti C-klase.

[Preuzmi] kompletan dokument "Ukidanje izvora svjetlosti s žarnom niti"


Tungsram ... Početak TUNGSRAM imena
 

Tungsram je osnovan 1896. Mark Tungsram trgovina je registrirana u 1909. Riječ "Tungsram" je nastao iz engleskog i njemačkog imena volfram (Tungsten + Wolfram). Sa ovim imenom tvrtke htjela naglasiti da je vlasnik volfram žarulje patent odobren prvi u svijetu i činjenica da se sama bavi poslom rasvjete.

15. studenoga 1989 General Electric najavio svoju najveću investiciju nakon Drugog svjetskog rata. u Mađarskoj kupnjom 50% plus jedan udio kapitala Tungsram Rt.
Od tada, GE ulaže sto milijuna dolara u Mađarskoj u proizvodnji, tehnologiji, zaštita okoliša, osposobljavanje - u rasvjeti ali i u drugim područjima.

 

... General Electric - GE svijet General Electric
 

General Electric je rođen iz izuma prvi svjetski prihvaljive žarulje sa žarnom niti. Stoljeća kasnije, GE Lighting je još uvijek donosi svjetlost svijetu, razvoj novih tehnologija kao što su fluorescenti i LED diode, koji rade s većom efikasnošću, manje troškova i manja utjecaja na okoliš nego ikad prije.

GE Lighting je dio divizije kućnih aparata i rasvjete, koja se proteže preko cijeloga svijeta kao vodeća tvrtka u rasvjeti, sustavima i uslugama za komercijalnu, industrijsku i kućnu upotrebu. Tehnologija i inovativnost dio su poduzeća koji agresivno izlazi na tržište sa svojim proizvodima koji se odlično nose sa svim ekološkim zahtjevima sadašnjice.

 
 
Katalog izvora svjetlosti Katalog auto-kamionskog programa autozarulja Katalog rasvjetnih tijela LED izvori svjetlosti i rasvjetna tijela