webshop

Prijavi  Zaboravili ste lozinku? Prijava novog korisnika!
Login
 

Koja je godina?

 

 

 
Štedite li energiju u Vašem domu korištenjem štednih izvora svjetlosti?

Ne
Da
Što su to štedni izvori svjetlosti?

 
- banner1

Poznati stari oblik, nova tehnologija!

Ovaj stari oblik u sebi krije novu tehnologiju i naravno štedi Vašu energiju... [Pogledaj brošuru]

 • Poznati stari oblik, nova tehnologija!

  Poznati stari oblik, nova tehnologija!

  Ovaj stari oblik u sebi krije novu tehnologiju i naravno štedi Vašu energiju... [Pogledaj brošuru]

 • Lepeza LED proizvoda

  Lepeza LED proizvoda

  Konačno pristupačniji LED izuzetnog oblika i performansi...
  [Pogledaj brošuru]

 • Širenje metal halogenog asortimana

  Širenje metal halogenog asortimana

  Osim smanjenja velicine samoga izvora svjetlosti, širi se i asortiman...
  [Pogledaj brošuru]

 • LED rasvjetna tijela

  LED rasvjetna tijela

  Savršenije svijetlo, dugi vijek trajanja, manji troškovi...
  [Pogledaj brošuru]

... Električni i Elektronički (EE) otpad
 
Što je to EE (električni i elektronički) otpad?


Električni i elektronički otpad ( EE otpad) je: otpadna električna i elektronička oprema uključujući sklopove i sastavne dijelove, koji nastaju u gospodarstvu (industriji, obrtu i slično), te EE otpad iz kućanstva, odnosno otpadna električna i elektronička oprema nastala u kućanstvima ili u proizvodnim i /ili uslužnim djelatnostima kad je po vrsti i količini slična EE otpadu iz kućanstva.

Električna i elektronička oprema i uređaji (EE oprema) predstavlja sve proizvode koji su za svoje pravilno djelovanje ovisni o električnoj energiji ili elektromagnetskim poljima kao i oprema za proizvodnju, prijenos i mjerenje struje ili jakosti elektromagnetskog polja i namijenjena je korištenju pri naponu koji ne prelazi 1.000 V za izmjeničnu i 1.500 V za istosmjernu struju i ne uključuje ambalažu.

Ovlaštena osoba za skupljanje EE otpada ( skupljač) je pravna ili fizička osoba koja sukladno Zakonu o otpadu ima dozvolu za obavljanje djelatnosti skupljanja EE otpada i ovlaštenik je koncesije za skupljanje EE otpada. To je u hrvatskoj FLORA VTC d.o.o.
Cilj gospodarenja EE otpadom je uspostaviti sustav odvojenog skupljanja električnog i elektroničkog otpada radi njegove oporabe, zbrinjavanja, zaštite okoliša i zdravlja ljudi.
(preuzeto sa: http://www.eeotpad.com/)KONTAKTI I ADRESE ZA PREUZIMANJE EE OTPADA
I. PREZIMANJE EE OTPADA OD POSJEDNIKA PUTEM TELEFONSKOG POZIVA / PRIJAVE OVLAŠTENOM SKUPLJAČU

EE otpad koji se predaje skupljaču mora biti u stanju iz kojeg je vidljivo da nije prethodno rastavljan radi vađenja zasebnih komponenti (ekrani kompjutora, elektromotori crpki ili kompresora i sl.).
EE otpad skupljač je dužan preuzeti najduže unutar 30 dana od poziva.

Skupljanje i prijevoz EE otpada obavlja se za građane bez naplate.

OVLAŠTENI SKUPLJAČI (nositelji koncesije):

Za sve vrste otpadnih električnih i elektroničkih uređaja i opreme iz Dodatka I.B Pravilnika o gospodarenju otpadnim električnim i elektroničkim uređajima i opremom, mase veće od 30 kg, za cijelo područje Republike Hrvatske, posjednici EE otpada (kućanstva i pravne osobe) mogu naručiti besplatan odvoz pozivom na:
Za preuzimanje samo velikih kućanskih uređaja (točka 1. Dodatka I.B Pravilnika), mase veće od 30 kg, na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, posjednici EE otpada (kućanstva i pravne osobe) mogu naručiti besplatan odvoz pozivom na:


CE-ZA-R d.o.o. 10090 Zagreb, Josipa Lončara 15
Tel: 01/ 3442-999
Fax: 01/ 3442-998
Radno vrijeme: od 07-15 sati
0800 02 04 (od 07-15 sati), besplatan broj telefona
www.cezar-zg.hr
E-mail: info(at)cezar-zg.hr

Za preuzimanje samo velikih kućanskih uređaja (točka 1. Dodatka I.B Pravilnika), mase veće od 30 kg, na području Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije, posjednici EE otpada (kućanstva i pravne osobe) mogu naručiti besplatan odvoz pozivom na:

METIS d.d. 51223 ŠKRLJEVO, Industrijska zona Kukuljanovo 414
Tel: 051/ 301-020
Fax: 051/ 343-105
Radno vrijeme: od 07-15 sati
0800 00 51 (od 07-15 sati, sub: 07-13 sati), besplatan broj telefona
www.metis.hr
E-mail: metis(at)metis.hr

FLORA VTC d.o.o. 33 000 Virovitica, Vukovarska 5
Tel: 033/ 803-140
Fax: 033/ 800-873
Radno vrijeme: od 07-15 sati
0800 444 110 (od 08-16 sati), besplatan broj telefona
www.eeotpad.com - unosom naloga
SMS: 098/ 444-110 - preko sms-a
E-mail: prijava(at)eeotpad.com

*** Preuzmite (.pdf) potpuni spisak po županijema i gradovima (sabirni centri)
(preuzeto sa: http://www.mzopu.hr/)

 

Tungsram ... Početak TUNGSRAM imena
 

Tungsram je osnovan 1896. Mark Tungsram trgovina je registrirana u 1909. Riječ "Tungsram" je nastao iz engleskog i njemačkog imena volfram (Tungsten + Wolfram). Sa ovim imenom tvrtke htjela naglasiti da je vlasnik volfram žarulje patent odobren prvi u svijetu i činjenica da se sama bavi poslom rasvjete.

15. studenoga 1989 General Electric najavio svoju najveću investiciju nakon Drugog svjetskog rata. u Mađarskoj kupnjom 50% plus jedan udio kapitala Tungsram Rt.
Od tada, GE ulaže sto milijuna dolara u Mađarskoj u proizvodnji, tehnologiji, zaštita okoliša, osposobljavanje - u rasvjeti ali i u drugim područjima.

 

... General Electric - GE svijet General Electric
 

General Electric je rođen iz izuma prvi svjetski prihvaljive žarulje sa žarnom niti. Stoljeća kasnije, GE Lighting je još uvijek donosi svjetlost svijetu, razvoj novih tehnologija kao što su fluorescenti i LED diode, koji rade s većom efikasnošću, manje troškova i manja utjecaja na okoliš nego ikad prije.

GE Lighting je dio divizije kućnih aparata i rasvjete, koja se proteže preko cijeloga svijeta kao vodeća tvrtka u rasvjeti, sustavima i uslugama za komercijalnu, industrijsku i kućnu upotrebu. Tehnologija i inovativnost dio su poduzeća koji agresivno izlazi na tržište sa svojim proizvodima koji se odlično nose sa svim ekološkim zahtjevima sadašnjice.

 
 
Katalog izvora svjetlosti Katalog auto-kamionskog programa autozarulja Katalog rasvjetnih tijela LED izvori svjetlosti i rasvjetna tijela