Energetski optimiziran dom sada je postao stvarnost!

Energetski optimiziran dom sada je postao stvarnost!

O čemu sve razmišljate kada tražite rasvjetu za svoj dom? U nastavku vam donosimo prednosti LED rasvjete u odnosu na druge žarulje.

Energetske prednosti:

  • LED žarulja od 6W daje jednaku svjetlinu kao i halogena od 50W, što znači da štedi električnu energiju, a traje puno dulje. LED žarulje mogu trajati i do 17 godina.
  • Emisija topline – uz LED žarulje ne morate brinuti za nastajanje tamnih krugova na stropu. S obzirom da ne emitiraju IR ni ultraljubičasto svjetlo, kod LED žarulja ne pojavljuje se gubitak energije.
  • Možete mijenjati boju svjetlosti. Ova opcija pomaže vam pronaći svjetlinu koja je najbliža sunčevoj svjetlosti, a ako ste fotograf za svoj studio izaberite neutralno bijelo svjetlo.
  • LED rasvjeta dopušta vam određenu dozu fleksibilnosti. Moderne žarulje imaju mogućnost podešavanja kuta svjetlosti, kao i jačine.
  • Cijena LED žarulja zasigurno je velika prednost, jer kad se uzme u obzir trajanje i održivost, njihova cijena je stvarno pristupačna.

Osim navedenog, bitno je naglasiti kako su LED žarulje otporne na udarce, izdržljivije na često paljenje i gašenje i ne sadrže otrovnu živu. Iako ćemo na pametne domove još dugo čekati, energetski optimizirani domovi postaju svakodnevica.